Danser med ulver

Jeg drømte om en dag å stå på scenen på Stiklestad. Nå er jeg her, sier teaterstudenten Emma Sofie Joma Rustad fra Røyrvik.

Jeg har invitert førstereisjenta på middag og intervju. Det er flott å ha spelet på CVen sier hun, men enda flottere er det å være med i en super gjeng i danseringen.

Jeg ble tatt godt imot og fikk mange morsomme oppgaver. Det er herlig å være med i noe så storslått, med gode skuespillere, stilige hærmenn, hird og ikke minst ryttere i stor fart. Hun har sett spelet for mange år siden og hadde en rolle som fotoassistent for krigskorrespondenten for et par år siden. Egentlig gikk jeg på audition for å få litt auditiontrening og hadde egentlig ikke noe stort håp om å få være med. Det ble en solid bonus og jeg er kjempe happy for at det ble slik.

Det er krevende, med lange og tøffe øvelser. Vi hadde fire forskjellige koreografier på tre dager. Jeg er imponert over den kunstriske ledelsen og regien. Masse gode valg, dristige og spennende å få være med på. Som teaterstudent er det en unik mulighet til å få jobbe så proft. Dette vil bli en sommer jeg husker, trivelige folk, proft miljø, varme dager og glede. Snart er Emma tilbake på skolebenken, med det krevende andre året. Hun trives godt i Verdal og flytter om kort tid inn i ny leilighet.

-Krigskorrespodenten