Dagens fjæs 19.07.2016

IMG_3167

Dagens fjæs 19.07.2016

Navn: Vilde Evensen Aksnes & Frida Dragsten Singstad

Antall år: 4/3

Rolle/nemnd: Blide rådgivere på Spelkontoret

Tre ord du assosierer med Spelet om Heilag Olav:

Sommer, stemning, sosialt. De tre S’ene som jeg bruker å si, sier de før de bryter ut i latter.

Hvem er deres drømmekonge?

Åh, det er mange… Egentlig kunne vi tenkt oss å se han som skulle spilt i fjor. Men han ble jo dessverre satt ut av spill. Føler vi må si Nicholai Cleve Broch. Han har jo vært med flere år tidligere sier Frida. Ja, det var jo på den tiden vi var skikkelig spel-frelst, skyter Vilde inn. Vi satt jo på spelkontoret og måtte passe på tingene hans, haha.  – Og jeg har gitt han en klem fordi jeg var med og delte ut blomster ett år. Jentene er åpenbart starstruck og har hjerter i øynene når de snakker om Cleve Broch.

Ordet kjekk går ofte igjen i denne samtalen. –vi må jo innrømme at trynefaktoren teller veldig for oss da. Hvor kjekk de er liksom, hahaha! Men vi gleder oss veldig til å se årets konge da. Han er jo litt badass, men han har ikke så mye skjegg da…

Jentene har en god porsjon selvironi i denne samtalen og latteren sitter løst. Lurer på om det var noe i den kaffen…

Hvorfor er du med som frivillig på Spelet om Heilag Olav?

Ref. Første spørsmål, på grunn av de tre S’ene. Artig å møte folk, artig å bidra… Vart så opptatt av vafla sjø, så d vart litt vaskelig å svar… Sier Frida som spiser den obligatoriske vafla med brunost. 

Hva er det viktigste verktøyet dere har for å utføre jobben på Spelkontoret?

Vi må ha teknisk innsikt, PC og sosial kompetanse, tålmodighet, godt humør (sliter litt med det i dag fordi jeg har hatt en veldig slitsom dag på jobb i dag… men det gikk over da jeg fikk den obligatoriske kaffekoppen, sier Vilde).

Drømmerolle i Spelet?

Begge roper Grima i kor og ler… Neida, jentene synes det er vanskelig å velge og tanken på å være alene i rampelyset skremmer, så en danser i mengden hadde vært utmerket. Eller kanskje birollen som Rannveig hadde vært noe…

Olsokkoret øver i bakgrunnen og vi hører tonene strømme nedover gangen til Spelkontoret, -kanskje vi skulle blitt med i koret? Nei, jeg tror jeg gjør meg best som hest jeg…(ref. bildet).

Hva legger dere i ordet vendepunkt?

Huff, jeg tror vi må være skikkelig dårlige intervjuobjekter… (vanskelig å svare).

Når jeg hører ”vendepunkt” tenker jeg analyse av noveller og sånt i norsk språk. Det er som en twist i handlingsforløpet. Det ligger nok mye spenning i det ordet. Spelredaksjonen kan opplyse om at disse jentene snart er ferdig utdannede lektorer og sannsynligvis har litt i overkant teoretisk peiling på hva de snakker om.