Spenningen er over. En etter en kommer de. For noen er det første gang, for andre er det 60. gang. Noen er kokker, noen helsefagarbeidere, noen kontorfolk og andre er bønder og noen pensjonister. Nå forvandles de til Olavs menn. Gjensynsgleden er der og noen savnes.

Vi samles for nok et år å gjennomføre Spelet om Heilag Olav. Vi er hærfolket. Alle har en viktig misjon i Spelet, for at det skal bli en perfekt forestilling, men i respektens navn, uten hærfolket hadde det blitt et merkelig spel. Selv med 85 kvinner og menn er det litt i det tynneste laget og kjenner du noen som kunne tenke seg å bli med – hogg tak i kragen på dem og få dem innrullert.

Har du lyst til å følge oss har vi mange muligheter å tilby på de fleste sosiale medier. Det er annerledes på Stiklestad i år. Allerede første kveld startet prøvene for hæren i flere av sekvensene og de gikk bra. Marit presser på og vil ha det beste ut av alle og enhver. En annen nyhet er en times innføring i historien rundt opptakten til slaget og det i omgivelser som tar oss 1000 år tilbake. Det sosiale er ikke glemt. Kongens grillfest ble avviklet og sultne stridsmenn og gårdsfolk lot seg ikke be to ganger.

Vi skal finne de gode historiene fra den minste lille notisen til de store sakene. Dere vil oppleve at noen sniker seg rundt og fotograferer og noterer. I år har hæren en egen krigskorrespondent. Et uskyldig utseende med skarpt blikk, utrolig store hører, men noe saktegående. Han trenger tips. Alt trenger ikke være sant, for det skader ikke å sette ut et bra rykte. Kommer du for sent til oppstilling, kan du bli førsteside stoff. Vi har allerede en i kikkerten.

En liten sak til slutt. Det er mange som ikke er myndige som deltar. Kan dere spørre hjemme om det er ok at vi tar bilder av dere og lager reportasjer om dere, som legges på sosiale medier.

Helt til slutt: VI SKAL FINNE ( redaksjonens kamprop)

KL
Krigsreporter