Overskriften ble bestilt av St. Olav Riders. Det er ikke vanlig at Krigskorrespondenten lar seg bestikke med en nydelig hamburger som slår McDonalds ned i hesteskoene, men i dag er det unntaket. For en trivelig kveld! St. Olav Riders hadde overraskelsesselskap på lur da hestekolonnen kom tilbake til hjemmestallen. På rekke og rad rider de inn på tunet, der lukta av hamburgere og pølser nådde neseborene.

40 stykker, flest jenter, benker seg rundt bordene og nyter kveldsrasten som gutta i St. Olav Riders har stelt i stand. Kongen var med som både griller og servitør sammen med gutta til hest.

De 30 som er med i hestenemda er virkelig noen av heltene. Dagen starter med oppmøte klokken 1500 og de slutter rundt klokken 2300.

Her er programmet:
– Inn fra beite med påfølgende stell, puss og vask
– Pussing av utstyr og oppsaling
– Rir ned til Stiklestad en time før de skal være på plass
– Ny stallrunde og pust i bakken
– Tilvenning på scenen. Er alt som i går, noe i tillegg eller noe borte. Hestene er vare på det.
– Liten pause før Spelet starter. 14 hester er i aksjon
– Så ny ridetur hjem i to puljer.
– Saler av og slipper hestene ut på beite.

Så har vi noen møkkadamer. Skynder meg å si at det er fordi de faktisk følger etter hestene og plukker opp skiten som havner hvor som helst. Da snakker vi helter! Det står det respekt av og Krigskorrespondenten er veldig nyfiken på hva som motiverer til å bli med i «hesteskitmenda»? To smilende hyggelig damer svar raskt, vi er interessert i hest, vi har holdt på med dette i mange år, dessuten er det kortere dager.

Takk alle sammen!

– Krigskorrespondenten