Hilsen fra direktøren

ENDELIG TID FOR NYE SPELMINNER

Kjære alle sammen,

Så er den her igjen, den vakreste tiden på året: det nærmer seg olsok og spel! 

Tidligere i sommer viste svigermor meg følgende fotoskatt: et minne fra da hennes foreldre i 1971 realiserte en stor drøm og dro fra Sunnmøre til Stiklestad for å se «Spelet om Heilag Olav.» Jeg blir litt svimmel av å tenke på hvor mange slike minner som finnes rundt omkring i landet (og utlandet), foreviget i et bilde eller på annet vis. Siden 1954 har rundt 900 000 har sett spelet. Kjenn litt på det tallet: det er nesten dobbelt så mange som det bor i Trøndelag!

Hvor mange som har vært med på, bak og under scenen disse årene har vi ikke tall på, men: det er utrolig mange. Det som er helt sikkert er at spelet aldri hadde blitt en virkelighet uten dette enorme lagarbeidet. Jeg er veldig stolt over være en del av den unike spelarven på Stiklestad. Og jeg gleder meg stort til av vi sammen skal skape nye spelminner og sørge for at «alle spels mor» viser publikum den enestående kraften hun fortsatt bærer i seg, 70 år etter første forestilling. 

Tusen hjertelig takk til deg som stiller opp og bidrar med din tid, din kompetanse og ditt engasjement! Du utgjør en stor forskjell. 

Olsokhilsen fra Heidi Anett

Direktør Museene Arven