10685476_10152854217980870_8446650136922708467_n

I dag er det premiere og Spelredaksjonen har tatt seg en nærmere prat med noen av de profesjonelle aktørene i årets spel.

Jeg setter meg ved siden av 196 cm høye Ralph Carlsson og må innrømme at jeg ser opp til denne karen på mer enn en måte. Det er slik at man gleder seg til at Ralph, heretter kalt Arnljot Gelline, trer inn på scenen, man vet aldri hva den mannen finner på når han trer inn og møter kongen første gang. Hans dåp er en fornøyelse å overvære selv om vi ser den flere ganger.

I 10 år har Stockholms Stadsteater lengste mann tatt sommerferien sin på Stiklestad. Her har han funnet sin rolle som Arnljot Gelline. Det er ikke noen hvem som helst vi snakker om. Han har vært med i en mengde filmer og teaterstykker, samt tv-serier. Titt og ofte dukker han også opp på norske kinoer og tvskjermer. Hans siste film var ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann».

Ralph sier at han kom hit ved en tilfeldighet, hans norske skuespillerkollega Henrik Rafaelsen skulle hatt rollen første gang, men ble forhindret og han anbefalte Ralph til rollen. Først var det spennende, så ble det en ”tveksamt” og nå er det vanedannende. Det er lettere å slutte å røyke, smiler han.

Om det blir et ellevte år er opp til lyst og til om Spelet vil ha ham i rollen. De andre har jo stort sett blitt byttet ut, mens han har ”stanna kvar”. Det er bytterett på ham, men da er det nok mange i publikum som vil savne den trivelige svensken både på og bak scenen. Han sier han trivest godt her. Han har blitt kjent med mange norske gode skuespillere. I år har han bare en negativ ting å si. Været, og ordbruken han knytter til den delen av samtalen var heldigvis på svensk og lot seg ikke oversette på Google oversettelsen. Det så mer slik ut %¤#”#¤¤% ?+***%&¤#”#”. Nå har han kjøpt seg longs for å slippe under den grønne vinteren. Med den på plass kan han fortsette å ”hitta på skjemt” i årets spel og forhåpentligvis for oss andre i mange nye spel.

For spelet.no
KL, aka krigskorrespondenten