deltakerfest pluss 273

Slik skal det væra! Krigskorrespondenten har flyttet fra felten og inn på årets deltakerfest.

For uinnvidde så er dette kultursenterets takk til alle de rundt 800 frivillige som deltar. I år hadde 500 funnet plass i salen. Et fullpakket program med tradisjonsbundet mat.

To unge glimrende konferansierer ledet det hele an. Med stø stemme loste Tobias Anfinnes og Ane Kvistad Norum oss gjennom det som vi må se på som en av de beste sammensatte deltakerfestene på lenge. Her var det kultur og innslag av høy kvalitet. Det blir kanskje slik når teaterfolk samles. Spelnemdas leder Petter Bjartnes ønsket oss en fin kveld og takket for flott innsats, Olsokkoret dro til med et par låter, originalt og umulig å laste ned på Spotify.

Så var det regissørens tur, Marit Moum Aune har i fire år hatt ansvaret for det kunstneriske i så måte. Hun sa at årets forestilling er en av de beste forestillingene hun har laget – ever. Det sier ikke lite. Marit er en regissør på øverste hylle. Marit hadde sågar laget sitt eget avgangsstykke som ble urframført til trampeklapp (ikke jeg, foten tåler ikke trampeklapp, men slo ivrig krykkene sammen) og stående jubel fra salen.

Til allsang kom suppa inn, fin forrett, men hovedretten manglet. Sodd kalles det visst – trøndersodd til og med. Tulla bare, skal ikke harselere over Midtnorsk nasjonalrett. Det er steikandes godt og det var det flere som syntes, noen tok både tre og fire ganger, i dunger og lass. Sodd er tradisjon, og sodd skal det vera.

Produksjonsleder Kjetil Falkum fikk til og med sviskekompott til dessert, men det var det bare han som fikk. Kulturhusets direktør Turid Hofstad, danset spansk dans (kun for fotografen) før hun takket alle i tale og sang som bidro til at årets Spel ble som det ble. Fordundre meg fikk vi ikke et forrykende operainnslag fra Kjetil Støa med hjelp av Andre Dyrstad på piano. Taket formelig for av kulturhuset. Dyrt nummer, men et tak eller to spiller ingen rolle når en slik kraftstemme runger i hallen.

Så ble det utdelt pris til årets frivillighetsbilde, samt omtale av spelredaksjonen. En kar i blå hjelm fikk mye oppmerksomhet, skal ikke komme inn på mer av den saken. Det blir selvskryt og slikt skal ikke forekomme, men hjelmen var blå og ansiktet rødt.

Så ble det lattermusklenes tur til å riste. Turen på treningssenteret litt før på dagen var totalt bortkastet. Her fikk stive muskler liv når «Gunn Bodil», ved Hildur Norum, framførte sin «kokkedialog». Gud hjelpe meg for et fyrverkeri av ei dame.

Så fulgte årets høytidelige seanse – utdelingen av priser og utmerkelser. Fredrik Haugen dro til med gitar og sang. Så ble det både trist og morsomt, for nå skulle Marit takkes av som regissør i 4 år og Kjetil som inspisient (8 år) og produksjonsleder (2 år). Dei gret og dei gret, blomanene/blomstene óg, ikke et sete var tørt i salen, vi svelget og klappet. Fine folk går videre ut i verden, men vi ser dei nok på tunet seinare ein gong – slik skal det vera.

Kjetil hadde også ansvaret for å takke for maten, noe han greide utmerket mellom sine små hikst. Vi skjønner det Kjetil, vi savner deg vi og.

Så folkens. Det alle venter på. Utdeling av årets kaktus! Det har vært mange artige og flotte utdelinger tidligere, men årets kaktusshow tok kaka. Her var det ikke et dødpunkt et eneste sekund. Et fyrverkeri av innslag fra Roar Tromsdal, Arnulf Haga og Geir Hoilmen. Misten pennen flere ganger. Den ristet bokstavelig talt ut av handa, notatarket mitt så ut som jeg var en fullverdig stenograf. Dette var morsomt folkens. Og året kaktus ble innen Haga familien for feilreplikken « Lat ungane brennas», skulle vært «lat gardane brenne» (fritt etter husk, notatblokka var umulig å lese). Odin Haga i rollen som Harald Kongsbror måtte på scenen og bære med seg årets kaktus, der Terje Strømdal også konkurrerte om den hardtstikkende veksten. Dermed gikk programmet over i fest og dans. Da legges pennen i lomma og vi takker for en flott deltakerfest.

For Spelet.no Krigskorresepondent KL

deltakerfest pluss 409 deltakerfest pluss 388 deltakerfest pluss 386deltakerfest pluss 344deltakerfest pluss 321 deltakerfest pluss 302 deltakerfest pluss 282 deltakerfest pluss 279 deltakerfest pluss 276 deltakerfest pluss 275 deltakerfest pluss 267