Krigskorrespondenten

Hvem er egentlig denne mannen med den spisse penna?

Ole Petter Ingebrigtsen var heldig og klarte å treffe Krigskorrespondenten i et uforstyrret øyeblikk, noe som ikke alltid er like enkelt!

Kjell Løvik

For de fleste som har deltatt på Stiklestad de siste årene, er Krigskorrespondenten en kjent figur. Han trosser ikke bare vær og vind, men også et amputert bein og en begynnende Parkinson’s for å delta på Stiklestad år etter år (så hva er DIN unnskyldning for ikke å delta i hæren?)

Men hvem er egentlig denne mannen med den spisse penna?

Han beskriver seg som en stille og rolig pensjonist, og vi får vel tro han på det… Han sier også at han er stor spel-entusiast, og det tror vi ham i hvert fall på!

Kjell Bjørn Alnes Løvik ble født på Voss. Han hadde en far som var ansatt i det som da het NSB (dagens Vy), og dermed ble det en del flytting langs Bergensbanen. Etter hvert endte han med å ta journalistutdanning, og da han var ferdig der i 1987, fikk han jobb i NRK Trøndelag, og det var slik han havna her i Trøndelag.

Det var også i 1987 han fikk sitt første møte med Spelet om Heilag Olav, da han lagde NRK-reportasje fra Stiklestad. Det ble etter hvert flere besøk på Stiklestad som journalist, og under et av disse besøkene bestemte han seg for at han en gang skulle stå på den scenen sjøl. Det skulle drøye til 2010 før han fikk den debuten, men siden har han vært fast inventar på scenen, og i både sin egen Facebookgruppe og andre Facebookgrupper relatert til Spelet om Heilag Olav.

Som om ikke det var nok, har han også produsert to bøker om Spelet («Hæren være med deg» og «Hæren fløtte meg») som gir et humoristisk bilde av det som for Krigskorrespondenten må sies å nesten ha blitt en familiegeskjeft etter hvert, all den tid hans to sønner også har deltatt i Spelet ved flere anledninger (sønnen Jonas Sklett Løvik spiller «Jostein» i årets oppsetning).

Vi håper Krigskorrespondenten fortsatt blir å se på Stiklestad i årene framover!