I etterkant av rideuhellet på prøven i går kveld er følgende melding i formiddag blitt sendt ut til pressen. Tilsvarende informasjon er blitt gitt internt i Spelapparatet til dem som er på prøver:

Pressemelding

RIDEUHELL UNDER PRØVE PÅ «SPELET OM HEILAG OLAV»

Årets konge i Spelet om Heilag Olav, Pål Sverre Hagen, falt av hesten under gårdagens prøve og har pådratt seg et brudd i høyre arm. Dette betyr at han ikke kan fortsette i rollen i årets spel.

«Vi er utrolig lei oss for at Pål Sverre er skadet og ikke kan spille i årets spel», sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. «Samtidig er vi lettet over at skadeomfanget ikke er større, og nå har vi fokus på at han får den behandlingen han trenger»

Årsaken til ulykken var kommunikasjonssvikt mellom hest og rytter. Pål Sverre Hagen var ikledd både hjelm, sikkerhetsvest og egnet fottøy under ridningen, men tok seg for med høyre arm i fallet noe som resulterte i armbrudd.

«Vi har på svært kort tid lyktes med å få på plass en erstatter for kongerollen. Fjorårets konge, Pål Christian Eggen, stiller sporty opp og hjelper oss på kort varsel», sier Turid Hofstad.

Kontaktpersoner ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter:
Turid Hofstad, direktør, mobil:  48 04 13 42
Ingegerd Eggen, avdelingssjef Stiklestad, mobil 47 48 90 60