Det finnes mange versjoner av verdens farligste våpen. I en presidents hånd kan det drepe millioner, på Stiklestad går det for det meste ut over Hirden. I kveld fikk Krigskorrespondenten, tross sterk motvilje fra Hirden, dette nye våpenet i hånd. En 2,40 meter langt våpen som vil vare fram til 2030.

Det kan i feil hender gi kraftig blyforgiftning og det hjelper ikke med ringbrynje. Krigskorrespondenten takker ydmykt alle som jobber i rekvisitten for det nye våpenet som skal bli flittig brukt. Jeg vet det har sittet langt inne, men da dere fikk høre at Hirden i går matet hestefolkene og ikke dere, så ble våpenet klargjort og ladet for de 12 neste årene. Kanskje kan det bli en bok til av dette, men bare kanskje. Våpenet har bly i den ene enden og viskelær i den andre, med orddiarefilter og løgndetektor innmontert. Det har også Hirdbarometer og to smutthull i tilfelle rask retrett.

Krigskorrespondenten takker og bøyer den krumryggen han allerede har. Det er en stor ære å få tildelt den gyllne blyant med kors. Jeg tenker å sette et lite hakk i skaftet for hver historie. Jeg må få si at på en kveld der Kongen rir kjepphester og sier han har kjærlighet til oss alle og regissøren ber oss å mumle høylytt, så er det vanskelig å velge ut saker siden Hirden mener jeg allerede skriver for mye, men kjære Hird: Ingen ting ligger mitt hjerte nærmere enn dere kosegutter. Dere skal få minst en godsak i uka på hvert spel framover.

– Krigskorrespondenten